lördag 17 oktober 2009

När jag hör din röst - Stephenie Meyer 1461m



Det är den andra boken i serien om Bella Swan och hennes älskade Edward Cullen som är en vampyr. Bella och Edward bor i Forks i USA.

När Bella ska fira sin 18:e födelsedag hemma hos vampyrfamiljen Cullen skär hon sig på ett papper och det droppar blod från hennes finger. Detta får den yngsta av vampyrerna i familjen att tappa kontrollen men Edward hinner stoppa honom, men kan ändå inte förlåta sig själv över vad som skulle kunna ha hänt. Detta får Edward att bestämma sig för att försvinna ur Bellas liv så att hon aldrig ska bli utsatt för fara igen. "Det blir som om jag aldrig existerat" lovar han. Detta gör Bella galen och hon är beredd på att offra sitt liv för att han ska stanna men Edward lämnar henne i alla fall. Totalt förstörd och med ett krossat hjärta bestämmer sig Bella för att fortsätta leva utan honom. Men ett liv utan Edward är inte något liv. Hon söker upp vänskapen med sin Pappas kompis son Jacob Black. Bella kommer aldrig att kunna bli riktigt lycklig igen utan Edward, men med Jacob känner Bella ändå sig friare och gladare än med någon annan. De blir bästa vänner. Men en dag ändras allt. Jacob säger att han aldrig någonsin kommer att kunna träffa Bella igen...

Boken är jättebra, spännande och det är faktiskt en av mina favoritböcker. Boken kommer som film i höst och har premiär den 20 november. Bella spelas av Kristen Stewart, Edward av Robert Pattinson och Jacob av Taylor Lautner. Den får 5/5 av mig =)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar